Niet tevreden? U heeft wettelijk gezien 14 dagen de tijd om af te zien van uw aankoop via een webshop. U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt het volledige orderbedrag inclusief de verzendkosten terugbetaald mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Alleen de kosten voor het retour zenden van uw huis naar het retouradres zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Gebruik hiervoor het onderstaande retourformulier.

Bij FitPlanet hebben wij het 14 dagen retourrecht uitgebreid naar 30 dagen!
U heeft een bestelling bij ons geplaatst maar u bent er niet helemaal zeker van? Wij maken daar geen probleem van en daarom heeft u bij FitPlanet een bedenktijd van 30 dagen.

Voorwaarden extra bedenktijd tot 30 dagen na aankoop

 • De producten dienen in de originele verpakking retour gestuurd te worden
 • De producten zijn niet gebruikt
 • De 30 dagen bedenktijd geldt alleen voor bij FitPlanet gekochte producten
 • Tot 30 dagen na aankoop kunt u zonder opgave van reden de koopovereenkomst herroepen
 • Om gebruik te maken van het herroepingsrecht dient u ons per e-mail (info@fitplanet.nl) op de hoogte te stellen van uw beslissing om de koopovereenkomst te herroepen
 • Pas nadat de producten bij ons ontvangen zijn, starten wij de terugbetaling
 • Nadat u heeft aangegeven de koopovereenkomst te herroepen, dient u uiterlijk binnen 14 dagen de producten aan ons te retourneren
 • De verzendkosten voor de retourzending van de producten komen voor rekening van de klant
 • Binnen 14 dagen nadat de koopovereenkomst is herroepen, storten wij het aankoopbedrag exclusief de verzendkosten aan u terug
 • Voor de terugbetaling op uw rekening worden geen extra kosten gerekend


Producten retourneren

Wanneer producten teruggestuurd worden, zijn de kosten voor het terug zenden voor uw rekening. Let op dat grote zware producten duur zijn om te verzenden, omdat deze vanwege gewicht en/of afmeting niet met de reguliere pakketpost verzonden kunnen worden.
Het is belangrijk dat u bij het terugsturen ervoor zorgt dat het artikel goed verpakt is en stalen producten niet op elkaar liggen zonder bescherming. Graag de doos opvullen met genoeg opvulmateriaal zodat de losse producten niet kunnen bewegen. De producten kunnen anders met het transport beschadigen. Mocht het product en/of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retourzending goed verpakt is.
Producten die niet geretourneerd kunnen worden zijn:

 • Tweedehands producten
 • Professionele fitnessapparaten die op bestelling gekocht worden en/of geleverd worden in persoonlijke kleurencombinaties
 • Artikelen die vanwege hygiënische redenen niet geruild kunnen worden, zoals zweetbandjes die gedragen zijn       


Wilt u uw bestelling retourneren, klik dan op de onderstaande button. Vermeld duidelijk uw naam, bestelnummer, artikel(en) en rekeningnummer (IBAN) waar we het geld naar over kunnen boeken.


Klik hier voor het retourformulier


Na het invullen van het retourformulier sturen wij informatie over hoe u uw zending terug kan sturen naar het retouradres.

Terugbetaling en ruilen

U ontvangt per e-mail bericht zodra de retourzending door ons is gecontroleerd op defecten en gebruikssporen. Als de retourzending is gecontroleerd en goedgekeurd, zal de terugbetaling binnen 14 dagen worden afgerond. Wanneer u de hele bestelling retourneert binnen 14 dagen zal het volledige aankoopbedrag teruggestort worden, inclusief de verzendkosten van uw bestelling. Bij het retourneren van de bestelling tussen 14 en 30 dagen na aankoop zal het volledige aankoopbedrag exclusief de verzendkosten teruggestort worden. Wanneer u slechts een deel van de bestelling retourneert, wordt alleen het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen teruggestort.

Het omruilen van artikelen is niet mogelijk

Als u toch liever een ander artikel of een andere maat of kleur wil ontvangen kunt u een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Deze nieuwe bestelling staat helemaal los van de retourzending, dus u kunt meteen bestellen en u hoeft niet te wachten tot wij de retourzending van uw oude bestelling hebben verwerkt.